Rusijos teismas paskyrė baudą „TikTok“ už „gėjų propagandos“ draudimo nepaisymą

Rusija skyrė baudą platformai „TikTok“ už atsisakymą ištrinti turinį, susijusį su LGBTQ+ bendruomene.

„TikTok“ | unsplash.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Rusijos valdžios institucijos apie skirtą baudą paskelbė antradienį, spalio 4-ąją. „TikTok“ platforma apkaltinta Rusijoje galiojančio „gėjų propagandos“ draudimo įstatymo pažeidimu. Rusijos įstatymai numato, kad LGBTQ+ turinys gali būti rodomas tik asmenims nuo 18-kos metų.

Maskvos Taganskio apygardos teismas nusprendė „TikTok“ platformą valdančiai įmonei Pekine „ByteDance“ skirti 3 milijonų rublių (apie 50 tūkst. eurų) baudą. „TikTok“ atstovas teisme bylą reikalavo nutraukti

Remiantis „Reuters“ šaltiniais, byla buvo grindžiama kaltinimais, kad esą bendrovė „propaguoja netradicines vertybes, LGBT, feminizmą ir iškreiptą tradicinių seksualinių vertybių reprezentaciją“.

Ateityje bendrovei Rusija gali skirti dar didesnę baudą, jeigu ši ir toliau nešalins įrašų, kuriuos Rusijos pareigūnai apibūdina kaip „LGBTQ+ propaganda“.

Įstatymas, ribojantis LGBTQ+ turinį, Rusijoje įvestas 2013 metais siekiant slopinti LGBTQ+ aktyvizmą ir riboti žiniasklaidos laisvę.

Šių metų liepos 11-ąją Valstybės Dūmos informacijos komiteto pirmininkas Aleksandras Chinšteinas pasiūlė išplėsti įstatymą ir draudimą taikyti ne tik dėl nepilnamečių, bet ir dėl suaugusiųjų. Tai reikštų visišką LGBTQ+ turinio uždraudimą Rusijoje.
Naujesnė Senesni