Interseksualūs asmenys kviečiami dalyvauti apklausoje, į kurią įsitraukusi visa Europa

LGL kviečia visus interseksualius* asmenis ir interseksualių asmenų tėvus dalyvauti apklausoje.

Asociatyvi Dušan Cvetanovič/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Europos Komisija nori jus išgirsti, kad suprastų interseksualių asmenų* socialinę ir ekonominę padėtį visuomenėje ir įtraukių teisėkūros, medicinos bei kitų politikos priemonių, susijusių su interseksualiais asmenimis ir jų gerove, tarpusavio ryšį.

Tikimės sužinoti apie patirtis augant, sveikatos priežiūros sistemą, švietimą, įdarbinimą, vėlesnį gyvenimą ir kitus aspektus“, – rašoma LGL pranešime

Norintieji dalyvauti apklausoje su tyrėjais pasikalbėti gali dviem būdais:

  • interviu (telefonu arba per „Microsoft Teams“). Jei norėtumėte dalyvauti interviu, rašykite el. paštu: intersexeu@icf.com Nurodykite savo vardą ir pavardę, ar esate 18 metų amžiaus ar vyresni, pageidaujamą kalbą (anglų, italų, prancūzų, vokiečių, ispanų, lenkų, rumunų, vengrų arba bulgarų) ir ar norėtumėte dalyvauti kaip interseksualus asmuo, ar vienas iš interseksualaus vaiko tėvų.
  • arba papildoma konsultacija internetu, kad pasidalytumėte papildoma ir išsamesne informacija apie interseksualaus asmens gyvenimą.Jei norėtumėte dalyvauti konsultacijoje internetu, spustelėkite čia. Konsultacijai atlikti prireiks 40–60 minučių. Galimos konsultacijos kalbos yra anglų, italų, prancūzų, vokiečių, ispanų, lenkų, rumunų, vengrų ir bulgarų. Ši konsultacija internetu sukurta, kad papildytų 2023 metais vyksiančią visos ES LGBTIQ apklausą, kurią rengia Europos Sąjungos pagrindinių teisių agentūra.

Informacija

Konsultacijos vyks iki 2022 m. lapkričio pabaigos ir norėdami dalyvauti, turite būti 18 metų amžiaus ar vyresni. Jei turėtumėte klausimų, parašykite mums el. paštu intersexeu@icf.com

*ši terminologija gali neatspindėti jūsų patirčių. Šiame tyrime taip pat gali dalyvauti asmenys, kurie save laiko turinčiais lytinių požymių variantą, lytinio vystymosi skirtumą, turintys specifinę su lytiniais požymiais susijusią ligą, pvz., įgimtą antinksčių hiperplaziją, Klainfelterio sindromą ar kita.
Naujesnė Senesni