Šri Lankos Vyriausybė pritaria prie tos pačios lyties asmenų santykių dekriminalizavimui

Šri Lankos Vyriausybė ketvirtadienį pranešė pritarianti įstatymo projektui, pagal kurį šalyje būtų dekriminalizuoti tos pačios lyties asmenų seksualiniai santykiai, grindžiami apibusiu susitarimu.

Asociatyvi Tanushree Rao/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šri Lankos laikraščiui „The Daily Morning“ užsienio reikalų ministras Ali Sabry sakė, kad „Vyriausybė palaikys savo poziciją dėl tos pačios lyties asmenų santykių dekriminalizavimo“, tačiau tos pačios lyties asmenų santuokos įteisinamos kol kas nebus.

„Tačiau mes tai dekriminalizuotume. Manau, kad dėl to yra daugumos sutarimas, todėl lai tai pasiekia parlamentą“, – sakė A. Sabry.

Šiuo metu Šri Lankos Baudžiamasis kodeksas kriminalizuoja tos pačios lyties asmenų lytinius santykius.

Šri Lankos prezidentas Ranilas Wickremesinghe per praėjusių metų rugsėjį įvykusį susitikimą su JAV Tarptautinės plėtros agentūros administratore Samantha Power pareiškė, kad jo Vyriausybė neprieštaraus šiam įstatymo projektui.

„The Daily Morning“ pranešė, kad JAV, Jungtinė Karalystė, Kanada ir Norvegija paragino Šri Lankos Vyriausybę dekriminalizuoti tos pačios lyties asmenų seksualinius santykius.

„Esame labai optimistiški, bet atsargūs, – penktadienį leidiniui „Washington Blade“ sakė LGBTQ+ teisių aktyvistė ir žmogaus teisių organizacijos atstovė Flamer-Caldera. – Jau daugiau nei 19 metų mūsų organizacija pasisakė už dekriminalizaciją. Smagu, kad šis darbas pagaliau duoda vaisių. Bet dar laukia ilgas kelias“.

Kaip ir Šri Lanka, kaimyninė Indija yra viena iš buvusių Didžiosios Britanijos kolonijų. Indija pastaraisiais metais dekriminalizavo tos pačios lyties asmenų seksualinius santykius. Kolonijinės eros laikų įstatymą, kriminalizuojantį LGBTQ+ asmenų santykius, pernai lapkritį panaikino ir Singapūro įstatymų leidėjai.
Naujesnė Senesni