Triumfas: Vokietijos dziudo čempionas – pirmasis atviras gėjus Timo Cavelius

26-erių metų dziudo imtynininkas Timo Cavelius praėjusį savaitgalį savo klasėje iškovojo pirmąją vietą rungtyniaudamas Vokietijos nacionaliniame dziudo čempionate ir tapo pirmuoju atviru gėjumi, turinčiu čempiono titulą dziudo rungtyje. 

T. Cavelius  | Jarmo.net koliažas (instagram.com/timo_cavelius)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

2020-aisiais savo seksualinę orientaciją atskleidęs T. Cavelius čempiono vardą iškovojo 81 kg svorio kategorijoje įveikęs dukart Vokietijos čempioną Timą Gramkovą. 

Iškovojęs pergalę sportininkas teigė sieksiantis patekti į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes. Taip jis sakė leidiniui „Outsports“.

Jeigu jam pavyktų patekti į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes, jis taptų pirmuoju atviru gėjumi dziudo olimpiečiu ir papildytų vis gausėjantį LGBTQ+ sportininkų skaičių prestižinėse varžybose.

Nors T. Cavelius nuo 15 metų apie savo seksualinę orientaciją prabilo šeimai, tačiau viešai ši informacija pasklido gerokai vėliau. Tai įvyko 2020-aisiais. Apie savo patirtį kalbėdamas Vokietijos laikraščiui „Bento“, sportininkas teigė: „Sporte ši tema ilgą laiką man buvo tabu ne tik todėl, kad žiniasklaidoje ne kartą skaičiau siaubo istorijas apie sportininkų atsiskleidimą. Mano komandoje visi buvome bręstantys berniukai, kurie vis dar norėjo įrodyti savo vyriškumą. Dziudo taip pat reikalauja fizinio artumo, tai tokia sporto šaka, kai jūs svaidote vienas kitą ir kovodami esate neįtikėtinai arti žemės. Bijojau, kad kiti nebepriims manęs rimtai“.

Prieš viešą atsiskleidimą T. Cavelius lankėsi sporto psichologės kabinete. „Ji nebandė manęs pastūmėti jokia kryptimi, bet leido suprasti, kad pasirinkimas bus visiškai mano. Ir tai buvo tiesa: aš galėjau pats nuspręsti, kaip sutvarkyti šį reikalą. Baimė atsiskleisti kilo iš manęs, man ją įveikti padėjo draugais ir šeima“.

Apie orientaciją tąkart sportininkas prabilo socialiniuose tinkluose.

Parengta pagal outsports.com ir gcn.ie informaciją
Naujesnė Senesni