Popiežius dokumentiniame filme pareiškė: seksas yra „gražus dalykas“

Popiežius Pranciškus trečiadienį išleistame dokumentiniame filme seksą apibūdino kaip „vieną iš gražiausių dalykų, kuriuos Dievas davė žmogui“.

Popiežius Pranciškus | Depositphotos.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

86-erių metų pontifikas taip komentavo „Disney+“ filme „Popiežius atsako“, kuriame užfiksuotas pernykštis jo susitikimas Romoje su 10 žmonių, kurių amžius siekė per 20 metų.

Pranciškus buvo klausinėjamas įvairiomis temomis, įskaitant LGBTQ+ teises, abortus, pornografijos pramonę, seksą, tikėjimą ir seksualinę prievartą Katalikų bažnyčioje.

„Seksas yra vienas iš gražių dalykų, kuriuos Dievas davė žmogui. Išreikšti save seksualiai yra turtas. Taigi, viskas, kas menkina tikrąją seksualinę išraišką, sumažina ir išeikvoja šį turtingumą“, - sakė jis kalbėdamas apie masturbaciją.

Pranciškaus taip pat buvo paklaustas, ar jis žino, kas yra „nebinarinis asmuo“. Pontifikas atsakė teigiamai. Jis pakartojo, kad Katalikų bažnyčia turi priimti LGBTQ+ žmones.

„Visi žmonės yra Dievo vaikai, visi žmonės. Dievas nieko neatstumia, Dievas yra tėvas. Ir aš neturiu teisės ką nors pašalinti iš Bažnyčios“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie abortus Pranciškus teigė, kad kunigai turėtų būti „gailestingi“ moterims, kurios nutraukė nėštumą, tačiau teigė, kad tokia praktika tebėra nepriimtina.

Popiežiaus pasisakymus paskelbė oficialus Vatikano laikraštis „L'Osservatore Romano“, kuris pontifiko pokalbį su jaunimu apibūdino kaip „atvirą ir nuoširdų dialogą“.

Parengta pagal reuters.com informaciją
Naujesnė Senesni