Ispanija prisijungė prie pasaulinės LGBTQ+ teisių iniciatyvos

Ispanija tapo dar viena šalimi, prisijungusia prie JAV iniciatyvos, kuria siekiama skatinti LGBTQ+ teises visame pasaulyje.

Asociatyvi Norbu Gyachung/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Jungtinės Valstijos ir Ispanija pripažįsta, kad su visais žmonėmis turi būti elgiamasi pagarbiai ir oriai, ir jie turi turėti galimybę gyventi be baimės, kad ir kas jie būtų ar ką myli. Lesbiečių, gėjų, biseksualų, translyčių, quuer ir interseksualių asmenų žmogaus teisių apsauga yra svarbi mūsų bendrų užsienio politikos tikslų dalis“, – sakoma JAV ir Ispanijos vyriausybių pareiškime, kurį trečiadienį paskelbė Valstybės departamentas.

Ispanija oficialiai paskelbė, kad prisijungs prie Pasaulinio lygybės fondo kaip partnerė, priduriama pareiškime. Jame pažymima, kad JAV valstybės sekretorius Antonis Blinkenas ir Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Albaresas „dalyvavo pasirašymo ceremonijoje, skirtoje pažymėti šį įsipareigojimą“.

Pasauliniam lygybės fondui šiuo metu taip pat priklauso Argentina, Australija, Čilė, Kroatija, Danija, Suomija, Prancūzija, Vokietija, Islandija, Italija, Juodkalnija, Nyderlandai, Norvegija, Švedija ir Urugvajus.

„Per Pasaulinį lygybės fondą panašiai mąstančios vyriausybės, fondai ir korporacijos teikia paramą pilietinės visuomenės organizacijoms, siekiančioms skatinti įtrauktį ir pagarbą visiems asmenims, nepaisant seksualinės orientacijos, lytinės tapatybės, išraiškos ar lytinių savybių“, – teigiama pranešime ir priduriama, kad JAV bei Ispanija „toliau dirbs siekdamos užtikrinti, kad visi žmonės, įskaitant LGBTQ+ asmenis, galėtų gyventi oriai, laisvai ir lygiai“.

Parengta pagal washingtonblade.com
Naujesnė Senesni