Estijos parlamento pirmininkas: šalyje tos pačios lyties porų santuokos gali būti įteisintos per 4 savaites

Naujasis Estijos parlamento pirmininkas sako, kad tos pačios lyties asmenų sąjungos ir santuokos šalyje gali būti pripažintos per artimiausias kelias savaites. Jeigu taip nutiktų, Estija taptų pirmąja Baltijos šalimi, įteisinusia tos pačios lyties asmenų santuokas.

Asociatyvi Eglės Norvilytės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Balandį Estijos parlamento pirmininku tapęs Lauri Hussaras interviu LRT sakė manantis, kad įstatymas, įteisinantis tos pačios lyties asmenų sąjungas ir santuokas, gali būti priimtas maždaug po 4 savaičių.

Jis pabrėžė, kad paskutinė apklausa parodė, jog daugiau nei pusė estų palaiko tos pačios lyties asmenų santuokas.

Kalbėdamas apie visuomenės palaikymą, L. Husaras sakė manantis, kad dalies žmonių nuomonę galėjo suformuoti karas Ukrainoje. „Tai paskatino mus susimąstyti, kas mums, kaip visuomenei, svarbu“, – aiškino jis.

„Tai nėra tokia problema, kokia buvo prieš 6 ar 7 metus, nuotaika pasikeitė“, – sakė Estijos parlamento pirmininkas.

L. Husaras pripažino, kad tos pačios lyties asmenų sąjungų ir santuokų įteisinimo klausimas vis dar kelia kai kurių organizacijų atstovų pasipiktinimą. 

„Prieš tai pasisako bažnyčia ir konservatoriai“, – akcentavo Estijos parlamento pirmininkas, kalbėjęs apie demonstracijas, kuriose „prieš progresyvius pokyčius protestuoja 1-2 tūkst. asmenų“.

Parengta pagal thepinknews.com informaciją
Naujesnė Senesni