Dėl trečiosioms šalims tariamai atskleistų vartotojų duomenų „Grindr“ atsidūrė teisme

Daugiau nei 670 „Grindr“ vartotojų Jungtinėje Karalystėje apskundė šią quuer pažinčių programėlę už „labai jautrios“ privačios informacijos, įskaitant etninę kilmę, orientaciją ir ŽIV statusą, dalijimąsi su trečiosiomis šalimis komerciniais tikslais. „Grindr“ kaltinimus atmeta, praneša lgbtqnation.com

Asociatyvi freepik.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pasak ieškovams atstovaujančios advokatų kontoros „Austin Hayes“, ieškinyje, kuris buvo pateiktas Londono Aukščiausiajam Teismui, teigiama, kad informacijos dalijimasis vyko 2018–2020 m. su bendrovėmis „Apptimize“ ir „Localytics“.

Šis informacijos nutekinimas galėjo paveikti tūkstančius vartotojų, paskelbė „NBC News“.

Pasak BBC, ieškinyje iš viso reikalaujama 100 tūkst. svarų sterlingų (virš 123,5 tūkst. JAV dolerių) žalos atlyginimo.

Advokatų kontoros „Austin Hayes“ generalinė direktorė Chaya Hanoomanjee savo pareiškime dėstė, jog „Grindr“ turi atlyginti LGBTQ+ bendruomenei padarytą žalą ir užtikrinti, kad visi vartotojai būtų saugūs naudodami programėlę, kad ir kur leisdami laiką, nesibaimindami, kad jų duomenys gali nutekėti trečiosioms šalims. 

„Grindr“ atstovai, atsakydami į klausimus apie pateiktą ieškinį, pareiškė planuojantys „ryžtingai reaguoti į šį reikalavimą, kuris, atrodo, pagrįstas klaidingu daugiau nei ketverių metų senumo praktikos aiškinimu“.

Nors „Grindr“ 2018 m. pripažino, kad dalijosi vartotojų duomenimis su „Apptimize“ ir „Localytics“, programėlės atstovai pareiškė, kad šioms įmonėms buvo sumokėta už tai, kad jos stebėtų programėlės vartotojų elgesį tam, kad pati programėlė būtų patobulinta.

„Grindr“ šią praktiką pavadino „atitinkančią verslo standartus“, tačiau patikino, kad su minėtomis įmonėmis nustojo dalytis vartotojų pateikiamais duomenimis apie jų ŽIV statusą.
Naujesnė Senesni