Maldeikienė sukritikavo Raskevičiaus žodžius esą Lietuva nėra homofobiška šalis

Europarlamentarė Aušra Maldeikienė itin kritiškai įvertino Seimo nario, Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus mintis, kad Lietuva nėra homofobiška valstybė.

Aušra Maldeikienė | Facebook nuotr.

Kovo mėnesį Europos parlamentui paskelbus rezoliuciją, kuria visa bendrija skelbiama LGBTQ+ laisvės erdve, o taip pat minimos ir daug problemų dėl LGBTQ+ asmenų teisių užtikrinimo turinčios valstybės, T. V. Raskevičius savo „Facebook" paskyroje rašė: „Lietuva nėra homofobiška valstybė".

Seimo narys aiškino, kad pirminiame šios rezoliucijos tekste Lietuva buvo paminėta dėl to persekiojimo, kai visuomenės veikėjais besiskelbiantys asmenys sukurpė peticiją su tariamai 300 tūkst. žmonių parašų ir reikalavo jį pašalinti iš Komiteto pirmininko pareigų dėl jo homoseksualios orientacijos.

Kad Lietuva nebūtinai turi būti minima tarp homofobiškų valstybių, pažymėjo ir konservatorė Rasa Juknevičienė.

Plačiau apie tai galite skaityti šioje publikacijoje: Ar tikrai Lietuvos pripažinimas homofobiška šalimi yra hibdridinio karo dalis?

„Apgailėtina, kai kasdien dėl homofobiškų komentarų kenčiantis Tomas Vytautas Raskevičius aiškina, jog Lietuva nėra homofobiška. Jūs gal aklas ir kurčias, pone Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininke? Bet jeigu taip, tai dabar jau aš klausiu, o ar galite tada atstovauti, tarkime, mano teisei nebūti visokių mizoginijos apaštalų persekiojamai?", - savo „Facebook" paskyroje trečiadienį klausė A. Maldeikienė.

Ekrano nuotr.


Anot jos, dalis žmonių yra ir seksistai.

Politikė teigė, kad neraštingi „komentatoriai, nesurezgantys jokios rišlios minties ir neišmanantys net elementarios gramatikos, kasdien mano paskyroje demonstruoja savo seksizmą ir panieką žiliems plaukams".

Ji teigė, kad neapykantos išlieka daug. „Kasdien kažkokie šunys, karolių grandinės ar šiaip krūmas be veido rašo ir rašo savo neapykantos ir pavydo odes. Rėkauja visi tie artefaktai beveidžiai ir demonstruoja, kaip nepervargusios jų smegenys nuo mąstymo, skaitymo ir darbo", - dėstė A. Maldeikienė.

Kovo 15 dieną žinomame LGBTQ+ tinklaraštyje „Geizeris", cituojant T. V. Raskevičiaus žodžiu, buvo rašoma: „Lietuva yra ir dar ilgai bus homofobiška. Net kai priims partnerystės įstatymą, kai įsigalios santuokos, kai lengvai dokumentus galės pakeisti translyčiai, šalis bus homofobiška. Tik po keliasdešimt metų, kai tos pačios lyties pora galės laisvai išeiti į gatvę susikibusi rankomis ir niekas į ją nekreips dėmesio. Kai ši pora išeis iš Santuokų rūmų, o nepažįstamas praeivis užklaus "kas tuokiasi?" išgirdęs atsakymą "mes", ne spjaus į veidą, o pasakys "Sveikinu!" ir paspaus rankas (kaip atsitiko mums), tada galima bus sakyti, kad Lietuva jau nėra homofobiška". 
Naujesnė Senesni