Ne, I. Kačinskaitė-Urbonienė nepasisakė už LGBTQ+ šeimų lygiateisiškumą

„Visos šeimos yra vienodai svarbios, turi būti vienodai gerbiamos, mylimos ir turi būti lygiateisiškai reglamentuota visos susijusios teisės ir pareigos“, – antradienį Seimo posėdyje ištarė Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė. Vaizdo įrašu, kuriuose girdėti šie parlamentarės žodžiai, „Facebook“ pasidalijo Laisvės frakcijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius. 

Ieva Kačinskaitė-Urbonienė | Džojos Gundos Barysaitės/Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Dėkoju Seimo narei Ievai Kačinskaitei-Urbonienei už išreikštą palaikymą Laisvės partijos svarbioms įstatymų iniciatyvoms!“ – savo „Facebook“ puslapyje rašė Seimo narys, kuris yra vienas iš Partnerystės įstatymo projekto rengėjų.


Po įrašu kai kurie komentatoriai prabilo apie tai, kad neva I. Kačinskaitė-Urbonienė tikriausiai perskaitė LGBTQ+ asmenų siunčiamus laiškus Seimo nariams ir esą gal tai padėjo jai apsispręsti bei pareikšti tokią nuomonę. Pasisakymas buvo suprastas kaip išreikštas palaikymas tos pačios lyties poroms.

„Gal padėjo laiškai, siunčiami Seimo nariams? Man ji visai mandagiai atraše neišreikšdama 100 proc. palaikymo, bet ir neparodydama, kad yra visiškai prieš (kalba taisyta, – jarmo.net)“, – dėstė vienas komentatorių. 

Tačiau verta paminėti, kad apie tos pačios lyties asmenų partnerystę ar LGBTQ+ šeimų lygiateisiškumą, kurį nuolat akcentuoja Laisvės frakcija Seime, „darbietė“ I. Kačinskaitė-Urbonienė antradienį Seime nekalbėjo ir už tai nepasisakė.

Seimas antradienį svarstė Darbo kodekso pakeitimus, susijusius su vadinamuoju šeimų paketu, taip pat diskutavo apie Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą. Viktorija Čmilytė-Nielsen praėjusių metų rugsėjį registravo šeimų paketu vadinamas pataisas. Jomis numatoma, kad vaikų iki 3 metų tėvams, kurie dirba valstybės įstaigose, būtų sutrumpinama darbo savaitė, leidžiama steigti „namų darželius“ didelėse įstaigose įrengti vaikų kambarius, anksčiau pranešė naujienų agentūra BNS.

Antradienį Seimo vakariniame posėdyje pasisakiusi „darbietė“ teigė pritarianti Seimo pirmininkės idėjai dėl šeimų paketo, todėl pateikiant jį balsavo už, tačiau esą vylėsi, kad komitetuose šeimų paketo įstatymai bus sutvarkyti taip, jog nei tėvų, nei vaikų lygiateisiškumo principas prieš valstybę nebūtų pažeidžiamas. I. Kačinskaitė-Urbonienė posėdyje teigė, kad dabar esą pataisomis nėra numatoma vienodai sureguliuoti ir viešajame, ir privačiajame sektoriuose dirbančių darbuotojų sąlygas, tad esą taip nevienodai būtų vertinamos šeimos ir jos tokiu būdu patirtų diskriminaciją. Toks pasisakymas nėra tiesiogiai susijęs su LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumu.

Štai kaip skambėjo visas I. Kačinskaitės-Urbonienės pasisakymas


Jarmo.net primena, kad praėjusiais metais gegužės mėnesį prieš įvykstant pirmajai šeimų maršo akcijai Vingio parke Vilniuje „LRT forumo" laidoje „darbietė“ pareiškė, kad daugumai Lietuvos gyventojų nepritariant Partnerystės įstatymui, homoseksualių asmenų teisių užtikrinti nebūtina, be to, ji Seime įregistravo rezoliuciją „dėl tradicinės šeimos stiprinimo".

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni