Ukrainoje rastos nuotraukos liudija tragišką vaikinų meilės istoriją: Vladislavas žuvo beprasmiškame kare už Rusiją, kuri jį niekino

Karas nesirenka aukų nei pagal lytį, nei amžių, nei seksualinę orientaciją ar tikėjimą. Rusijos sukeltame beprotiškame kare, vykstančiame Ukrainoje, griaunami ne tik ištisi miestai, bet ir žmonių gyvenimai, likimai ir meilės istorijos. Socialiniuose tinkluose paplito nukauto rusų kario nuotraukos, kuriame matyti jo asmens dokumentas, o šalia – ir fotografijos, kuriose jis bučiuoja savo vaikiną. Už jo netektį atsakingas Rusijos prezidentu besiskelbiantis diktatorius. 

Vladislavo dokumentai | Facebook nuotr.


Jonas Valaitis, jarmo.net

redakcija@jarmo.net


V. Putinas siunčia savo karius į beprasmę žūtį mėgindamas okupuoti Ukrainą. Pastaroji įnirtingai priešinasi, nors nusiaubti jau ištisi užpultos valstybės miestai. Žmonės žino – jeigu Ukraina bus okupuota, joje neliks nė trupinėlio vilties, kad piliečiai gyvens laisvai, nebus varžomos jų teisės, užtikrinama lygybė. Už Ukrainos laisvę kovoja įvairūs kariai ir karės. Tačiau verta prisiminti, kad okupanto kariuomenėje taip pat apstu įvairių tapatybių žmonių, įskaitant ir homoseksualius karius.

„Tragiška poros iš Rusijos meilės istorija. Vladislavas mirė per invaziją į Ukrainą, o jo vaikinas daugiau niekada jo nepamatys. Jis mirė Ukrainoje gindamas Kremliaus propagandą, kuri niekina tokius kaip jis pats. Jaučiuosi liūdnai“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo Dylanas Malyasovas, aktyviai besidalijantis naujienomis iš Rusijos karo Ukrainoje. 

Taip pat skaitykite:

Prokremliškose žiniasklaidos priemonėse Rusijos karas Ukrainoje vadinamas specialiąja operacija, kuria esą siekiama demilitarizuoti ir denacifikuoti Ukrainą. Tikrieji V. Putino karo padariniai – civilių ukrainiečių žudynės ir jo paties karių žūtys. Okupantas, tikėjęsis užimti Ukrainą per kelias dienas, regis, užklimpo ilgam. Pranešama, kad šiomis dienomis šiek tiek atitraukiamos Rusijos kariuomenės pajėgos, prieš tai išsidėsčiusios prie Kyjivo, tiesa, puolimas intensyvėja Ukrainos rytuose.

Rusijos režimo į žūtį siunčiami kariai, skelbia žiniasklaida, jaučiasi demoralizuoti. Dalis jų – dezertyruoja. Nieko nuostabaus, kad daliai rusų pritrūksta moralinių jėgų kovoti už šalį, kurioje jie nėra gerbiami: Rusijoje nėra žodžio laisvės, demokratinių rinkimų ar pagarbos žmogaus teisėms. 

Nėra užtikrinamos ir LGBTQ+ asmenų teisės, priešingai – jos vis labiau paminamos. Nuo 2013 metų Rusijos įvestas „gėjų propagandą“ draudžiantis įstatymas, o pastaruoju metu dalis LGBTQ+ organizacijų Rusijoje apskelbtos „užsienio agentų“ centrais. Tad V. Putino sukeltame kare Vladislavas žuvo kariaudamas šalies, menkinančios jį kaip pilietį, pusėje. 

Be kita ko, Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Kirilas kovo mėnesį pareiškė, kad karas Ukrainoje vyksta dėl to, nes joje vyko homoseksualių asmenų eitynės. Kremliaus režimas nuolat kartoja kovojantis už tradicines vertybes.

Tad visi nukaunami Rusijos LGBTQ+ kariai žūsta už valstybę, kuri juos niekina.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni