Norkienė įgėlė Karbauskiui – atšaukė ultimatumą dėl civilinės sąjungos: „Gerai, kad jūs jo imat interviu, jo klausote ir girdite. Aš kalbu apie tai, ką mes dabar nusprendėme“

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis užsispyręs kartojo savas sąlygas, kokiu atveju LVŽS frakcija grįš į Seimo plenarinių posėdžių salę. Jis kėlė ultimatumą – arba darbotvarkėje nelieka Civilinės sąjungos įstatymo, arba „valstiečiai“ su valdančiaisiais ir toliau nedirbs. Tačiau LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė atšaukė partijos lyderio ultimatumą bei padėkojo žurnalistams, kad šie su juo dar kalbasi.

Aušrinė Norkienė | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Tikrai darbotvarkėje dabar neturėtų būti narkotikų dekriminalizavimo ir Siocialinės (R. Karbauskis turėjo galvoje Civilinės, – jarmo.net) sąjungos klausimų, nes tai nėra pirmo būtinumo klausimai“, – taip pirmadienį po partijų atstovų susitikimo Prezidentūroje kalbėjo R. Karbauskis, po 2020 metais įvykusių Seimo rinkimų atsisakęs parlamentaro mandato, tačiau išlikęs „valstiečių“ pirmininku.

„Žmogaus teisių klausimams laikas gali būti visada tinkamas“, – tikino Ekonomikos ir inovacijų ministrė, „laisvietė“ Aušrinė Armonaitė. Simboliška – pirmadienį Ukraina ratifikavo Stambulo konvenciją, skirtą kovai su smurtu prieš moteris, nors joje vyksta karas. O štai Lietuvoje neretai „valstiečiai“ kartoja – ne laikas.

Opozicija nuo antradienio ketina grįžti į Seimo posėdžius ir vėl dirbti kartu su valdančiaisiais. Prezidentūroje valdantieji pažadėjo įtraukti į darbotvarkę opozicijos siūlymus, susijusius su infliacijos pasekmių valdymu.

Taip pat skaitykite

Po pirmadienį taip pat įvykusio susitikimo su dialogo grupe bei Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, „valstiečiai“ galiausiai nuomonę pakeitė ir nepaisant to, kad Civilinės sąjungos klausimą Seimas svarstys, irgi antradienį ketina pasirodyti plenarinių posėdžių salėje. 

„Mes kalbam apie tai, ką įtraukti, o ne tai, ką išbraukti ar taip toliau“, – ultimatumą atšaukė LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

Žurnalistams pasiteiravus, ką ji mano apie R. Karbauskio kalbas, A. Norkienė atsakė: „Tai jūs ir užduokit (klausimus). Žinoma, gerai, kad jūs jo imat interviu, jo klausote ir girdite. Aš kalbu apie tai, ką mes dabar nusprendėme“.

Antradienį Seimas turėtų svarstyti ir Civilinės sąjungos įstatymą, kuris buvo pateiktas gegužės 26-ąją, tačiau dėl prieš tai sutrikusio parlamento darbo kol kas nežinia, ar tai bus padaryta.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni