„Titanike“ pasirodžius Orlauskui, naktinis klubas rėžėsi į kritikos ledkalnį

Šeimų gynimo maršo vienas vedlių, komiku besiskelbiantis Artūras Orlauskas savo sceninius talentus nusprendė parodyti Šventojoje įsikūrusiame klube, pavadintame paskendusio laivo „Titaniko“ garbei. Naktinis klubas, kuriame anksčiau koncertuodavo ne vienas žymus Lietuvos atlikėjas, atsitrenkė į kritikos ledkalnį. Mažiausiai viena įžymybė paskelbė šioje vietoje niekuomet nebekoncertuosianti, nes esą su homofobiškai nusiteikusiu veikėju negali dalintis bendra scena.

Skandalingas plakatas viešojoje erdvėje sukėlė tikrą audrą | 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Šeštadienį visi pasimatome Titaniko šou! Bus juoko, romantikos ir šėlmiškumo (kalba netaisyta, – jarmo.net)!“, – toks įrašas birželio 23-ąją pasirodė klubo „Facebook“ paskyroje. 

Taip pat pasidalinta plakatu, kuriame pavaizduoti atlikėjai, žengsiantys į sceną, tarp jų – ir A. Orlauskas. Pastarasis siejamas su kontraversiškai vertinamu Lietuvos šeimų sąjūdžiu, kurio nariai aiškina kovojantys už „tradicines vertybes“, todėl jie pasisako prieš LGBTQ+ bendruomenę.

Viešojoje erdvėje užvirė diskusijos, ar dera naktiniam klubui kviestis į rengiamą vakarėlį žmogų, kuris anksčiau rengė protestus prieš valdžią dėl pandemijos valdymo priemonių, įsivėlė į politines diskusijas ir dėl Partnerystės įstatymo ragindamas šio klausimo išvis nesvarstyti, pareiškusio, kad LGBTQ+ asmenys provokuoja visuomenę. Be kita ko, A. Orlauskas anksčiau grasino nušluoti Seimą, o parlamentarus vadino necenzūriniais žodžiais, rašo 15min.lt

Seimas liko stovėti kaip stovėjęs, bet A. Orlausko pasirodymas naktiniame klube Šventojoje sudrebino jo sceną. Mažiausiai vienas atlikėjas po pagarsėjusio maršisto pasirodymo nusprendė čia nebekoncertuoti.

„Yra pradžia ir kažkada ateina viskam galas. Šventojoje, klube Titanike paaukojau daugiau nei 10 vasarų. Šiemet aš dedu tašką dėl elementarios ir žmogiškos priežasties. Mano sąmonė, moralė, orumas ir žmogiškieji įsitikinimai neleidžia dalintis tą pačią sceną su A. Orlausku (maršistų, vatnikų vedliu). Šis ,,komikas’’ veda didžiuosius Titaniko show. Labai apmaudu, kad vienas iš bendrasavininkų dalinasi šio amoralaus žmogaus postais, tokiu būdu deklaruodamas palaikymą šiam judėjimui“, – savo „Facebook“ paskyroje pareiškė atlikėjas Ruslanas Kirilkinas.

Momentinė ekrano kopija

„Po šios šou programos pagal scenarijų turėtų Titanikas paskęsti“, – šmaikštavo vienas komentatorių. 

„Pasakysiu tik tiek, jog istorija yra linkusi kartotis, todėl, matyt, pramogų centras „Titanikas“ savanoriškai kartoja tikrojo Titaniko istoriją, kurioje nugalėjo ne Titanikas, o ledkalnis“, – jam antrino kitas „Facebook“ vartotojas. 

Ir išties – kilus diskusijoms naktinis klubas susidurė su aršia kritika. Plakatas buvo pasidalintas ir satyriniame puslapyje „Pavogtas Landsbergio šiferis“, kuriame sulaukė šimtų reakcijų ir daugybės kritiškų atsiliepimų. Nemažai komentatorių reiškė nusivylimą klubo „Titaniko“ sprendimu. Sureagavo ir žinomi žmonės – nuomonių formuotojas Naglis Bierancas, aktorė Elžbieta Latėnaitė, kurie nustebo, jog „Titanike“ atsirado vietos kontraversiškai vertinamo judėjimo nariui 

O štai atlikėjas Edgaras Lubys, taip pat pavaizduotas skandalingajame plakate kartu su A. Orlausku ir kitais atlikėjais, viename savo viešų komentarų teisinosi nežinojęs, kad jo pasirodymas vyks kartu su maršistu. 

Jis rašė: (kalba netaisyta) „ok kaip suprantu turiu pasiaiškinti. Taip, vykdamas į renginį, aš nežinojau, kad Jį ves Artūras Orlauskas. Kiek žinau, šiandien gavau šią info, kad Jis nebeves renginių šiame klube. Aš nepalaikau šio žmogaus idėjų ar pažiūrų. Jo politinės idėjos tegul lieka Jam. Aš dalinuosi savo muzika, ir politiniuose renginiuose nedalyvauju. Jei norite tikslumo iš manęs LGBTQ klausimu, tai be abejo negaliu nepalaikyti žmonių iš šios bendruomenės, turiu daug draugų draugų. Pasaulis be George Michael, Fredie Mercury, Elton John ir kitų homoseksualių žmonių muzikos, būtų nykus ir pilkas. ir dar:nemėgstu juodai balto pasaulio, mėgstu spalvas ir atspalvius, juodai baltas radikalumas niekada nieko gero neatnešė“. 

Papildyta 2022-07-06 d. 13 val. 14 min. Jarmo.net komentaro kreipėsi į naktinį klubą „Titanikas“. Jo atstovai jokio atsakymo nepateikė, tačiau liepos 4-ąją savo socialiniuose tinkluose išplatino pareiškimą. 

„Titanikas buvo, yra ir bus pramogų centras, siekiantis užtikrinti savo klientams geriausią aptarnavimo kokybę ir patirtį.
 
Visi Lietuvos menininkai ir atlikėjai yra vienodai priimami ir gerbiami dėl savo talento, o ne asmeninių ar pilietinių pozicijų. Belieka tik apgailestauti, kad kai kurie atlikėjai savo asmenines pažiūras ir konfliktus mėgina perkelti į scenos erdvę ir jos užkulisius, taip pamiršdami pramogų centro Titanikas pagrindinį tikslą. Sieksime ir toliau sudaryti kuo geriausias sąlygas Lietuvos talentingiems atlikėjams ir juos mylinčiai publikai susitikti šou erdvėje dalinantis muzika ir bendryste.

Pramogų centras Titanikas apgailestauja ir likdamas ištikimas savo misijai, yra atsiribojęs nuo atlikėjo R. Kirilkino ir A. Orlausko viešai deklaruojamų pažiūrų ir pozicijų bei nutraukęs šių atlikėjų sutartis.

Tegul muzika ir menas jungia mus, o ne priešina“, – rašoma pareiškime. 

Po to, kai buvo paskelbta klubo pozicija, R. Kirilkinas paneigė, kad turėjo sudaręs sutartį. „Jokių sutarčių su maršistų klanu aš neturėjau. Vartosi iš savo mėšlo kaip tik gali. Apgailėtina“, – komentarų sekcijoje po „Titaniko“ įrašu socialiniame tinkle rašė atlikėjas.

Klubo pozicija nustebino ir kai kuriuos jo buvusius lankytojus. 

Momentinė ekrano kopija

„Nuolat su šeima ir giminėmis užsukdavome pas jus į pramogų centrą „Titanikas“, bet dabar tikrai to nebus! Aš gėjus ir mano šeimai tai netrukdo, o va Orlauskas pas jus tai tas pats kaip finansuoti Rusiją, kad kuo daugiau kenktų ir žudytų. Tas pats, ką daro antivalstybininkas ir prorusiškas Orlauskas. Deja, bet šeimoms pas jus ne vieta!“, – rašė vienas vaikinas.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni