Kepenis: ne visi gėjai ir lesbietės yra LGBTQ+

Panašu, kad Seimo narys, sveikuoliu pasiskelbęs Dainius Kepenis nežino, kokia yra akronimo LGBTQ+ reikšmė.

Dainius Kepenis | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šią vasarą kilus triukšmui dėl anglų kalbos stovyklos, apie kurią homofobiškai atsiliepė atlikėjas Ligitas Kernagis, savo nuomonę apie tai nusprendė pareikšti ir prieš skiepus nusiteikęs parlamentaras.

D. Kepenis „Facebook“ paskyroje LGBTQ+ bendruomenę pavadino „ištvirkavimo propaganda“ ir netrukus sulaukė Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus reakcijos. „Tai Jūs norite pasakyti, kad visi LGBT žmonės yra ištvirkę? Dainiaus, jums viskas gerai?“ – kolegos klausė „laisvietis“.

Griežtai prieš LGBTQ+ teises pasisakančios valstiečių partijos narys D. Kepenis puolė teisintis taip nemanantis. „O kalbant apie gėjus ir lezbietes (lesbietes, - jarmo.net), kurių pažįstu ne vieną, tai tikrai ne visi priklauso LGBT ir neplatina panašių paslaugų“, – tikino jis.

Tiesa, kokias paslaugas politikas turėjo galvoje, jis nepatikslino.

Seimo narys nėra teisus teigdamas, kad kai kurie gėjai ar lesbietės nepriklauso LGBTQ+ asmenų grupei. LGBTQ+ akronimas sudarytas pirmųjų žodžių, apibūdinančių lesbietes, gėjus, biseksualius ir translyčius žmonės, raidžių. Wikipedia.org nurodo, kad šis terminas vartojamas nuo XX a. 10-o dešimtmečio vietoje „LGB“, kuris prieš tai pakeitė frazę „gėjų bendruomenė“, nereprezentavusios daugelio LGBT bendruomenės narių. Šiuolaikinėje vartosenoje terminas LGBT naudojamas norint pabrėžti kultūrų paremtų seksualumo ir lyties tapatybe įvairovę bei kartais vartojamas kalbant apie asmenis, kurie yra neheteroseksualūs, t. y. ne tik homoseksualūs, biseksualūs ar translyčiai. Šiuo atveju dažnai pridedama raidė „Q“, kad būtų apibūdinami „Queer“ žmones ar tie, kurie nėra tikri dėl savo seksualinio identiteto.

Nors dalis neheteroseksualių žmonių gali nesieti savęs su šiais inicialais, tačiau tai visiškai nereiškia, kad jie ir nebėra LGBTQ+ asmenų grupės dalimi.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni