Skandalingoje pamokoje apie homoseksualumą mokytoja kalbėjo ir apie nekrofilija, zoofiliją, pedofiliją, ekshibicionizmą

Daug kalbų sukėlusi VGTU Inžinerijos licėjaus pamoka, kurioje parodytoje skaidrėje mokiniams pristatyti tokie teiginiai kaip „gyvūnų pasaulyje nėra homoseksualių santykių“, „gėjų santykiai nesitęsia ilgai“, „dauguma pedofilų yra gėjai“, „gėjai negali būti geri tėvai, kad jie yra pedofilai“, „būti gėjumi yra pasirinkimas“, išlieka diskusijų centre. Mokiniams parodytai skaidrei apie homoseksualumą iškilus į viešumą, imta spėlioti, o kas gi dar buvo dėstyta mokiniams. 

Jarmo.net koliažas

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Jarmo.net iš šaltinio gavo ir susipažino su visomis pamokoje parodytomis skaidrėmis. 

Iš pateiktų duomenų matyti, kad pamoka įvyko gegužės mėnesį. 

VGTU Inžinerijos licėjaus pranešime teigiama, kad pamokos tema skamba taip - „Nukrypimas nuo normos ir penki mitai apie homoseksualumą". Pranešime taip pat pažymėta, kad pamokoje minėtos tezės pristatytos ne kaip faktai, o tik kaip visuomenę skaldantys mitai. 

Kita vertus, kažkodėl šie mitai nagrinėti kartu su nekrofilijos, zoofilijos, pedofilijos ir kitomis lytinių nukrypimų temomis. Apie pastarąsias mitų pateikta nebuvo. 

Nuo mokyklos versijos skiriasi ir jarmo.net kalbintų mokinių liudijimai. Štai Gabrielė (vardas pakeistas, redakcijai žinomas) teigė, kad net ir pamoką vedusi pedagogė vėliau susitikusi su mokiniais pripažino, kad homoseksualius asmenis įžeidžiantys teiginiai nebuvo akcentuoti kaip mitai. 

„Net pamokos tema, kurią paskleidė mokykla, jog tokia buvo, skamba keistai, nes vienoje pamokoje pasakojama apie stiprius psichologinius sutrikimus ir staiga - 5 mitai apie homoseksualus", - negalėjo atsistebėti pašnekovė.

Be to, moksleivė stebėjosi, kodėl pamokoje, kurioje, be kita, nagrinėtos tokios temos kaip nekrofilija ir kiti seksualiniai sutrikimai, kažkodėl staiga prabilta apie homoseksualumą. 

Jarmo.net mėgino šią savaitę pakalbinti  VGTU Inžinerijos licėjaus direktorę Reginą Mikalauskienę, tačiau ji į papildomus klausimus atsakyti atsisakė. 

Jarmo.net pateikia gautas pamokos skaidres. 

















Naujesnė Senesni