Buvęs Rusijos parlamentaras: kai kurie rusų politikai rėkia, kokie blogi gėjai, nors patys yra homoseksualūs

Prieš Krymo aneksiją ir „gėjų propagandos“ draudimo įstatymą balsavęs buvęs Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Ilja Ponomariovas sako, kad Rusijos valdžios sluoksniuose sukiojasi ir homoseksualūs politikai, vykdantys homofobišką Kremliaus politiką.

Ilja Ponomariovas


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Dėl savo retorikos Ukrainos atžvilgiu I. Ponomariovas buvo išmestas iš Valstybės Dūmos ir paskelbtas nepageidaujamu asmeniu Rusijoje. 2019 metais jis tapo Ukrainos piliečiu ir iki šiol nuolat ragina rusus kovoti prieš Vladimiro Putino režimą.

Šį rudenį I. Ponomariovas dalyvavo žurnalisto ir TV laidų vedėjo Dmitrijaus Gordono laidoje „Aplankykite Dmitrijų Gordoną“, kurioje atskleidė daugiau Rusijos politikos užkulisių. Politikas palietė LGBTQ+ temą.

I. Ponomariovas akcentavo, kad seksualinė orientacija – tai kiekvieno asmeninis reikalas ir žmonės turi teisę būti laisvi bei gyventi taip, kaip nori, tačiau nemažas ratas Rusijos politikų turi kitokį požiūrį, nors patys esą neheteroseksualūs.

Taip pat skaitykite:

„Oficialioji Rusija pasisako prieš gėjus, paradus, ji tokia puritoniška, tai yra (sako), kad „geiropa“ yra pas mus“, – laidoje kalbėjo D. Gordonas ir netikėtinai uždavė klausimą, ar tiesa, kad kai kurie Rusijos valdžios atstovai arba su jais artimai susiję asmenys yra homoseksualūs, nors tuo pat metu ne tik vykdo homofobišką politiką, bet ir skatina visuomenės išankstinį nusistatymą prieš LGBTQ+ bendruomenę.

„Taip, tai tiesa“, – atsakė buvęs Rusijos parlamentaras.

I. Ponomariovas tvirtino žinantis, kad neheteroseksualios seksualinės orientacijos yra Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas, šiais metais miręs skandalingasis Rusijos politikas Vladimiras Žirinovskis, taip pat 2007-2008 metais premjero pareigas ėjęs Viktoras Aleksejevičius Zubkovas, dujų kompanijos „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris, Valstybės Dūmos biudžeto ir mokesčių komiteto pirmininkas Andrejus Makarovas.

„Liūdna, kad žmonės, kurie patys yra homoseksualūs, rėkia, kad gėjai – blogai“, – konstatavo laidos vedėjas D. Gordonas.

Buvęs Valstybės Dūmos deputatas I. Ponomariovas tikino, kad iš rusų valdžios atstovų galima nuolat girdėti homofobiškų pasisakymų, mėginama sudaryti iliuziją, kad pačioje Rusijoje ginamos tariamos tradicinės vertybės. I. Ponomariovo nuomone, Rusijos valdžia mėgina homoseksualumo kortą panaudoti prieš pačius Vakarus.

„Jie mano, kad pas juos viskas normaliai sutvarkyta, bet jie jaučia savo įsitikinimus ir mėgina juos išreikšti bei bando palenkti viską į savo puse. Čia juk Putinas iš jų vyriausias, čia juk jo dziudo principai: išnaudoti oponento ataką savo naudai“, – kalbėjo jis.

Prie publikacijos rengimo prisidėjo Paulius Lisikovskis
Naujesnė Senesni