Daugiau nei 40 proc. Italijos LGBTQ+ darbuotojų teigia, kad jų karjera nukentėjo nuo diskriminacijos

Italijoje 4 iš 10 LGBTQ+ bendruomenei priklausančių žmonių mano, kad diskriminacija jiems pakenkė darbe, pirmadienį parodė šalies nacionalinio statistikos biuro ISTAT ir valstybinės antidiskriminacinės tarnybos UNAR atliktas tyrimas, pirmadienį paskelbė „Reuters“.

Asociatyvi Anna Shvets/pexels.com


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

41,4 proc. apklaustųjų teigė, kad dėl homoseksualios ar biseksualios orientacijos patyrė neigiamų pasekmių karjerai, profesiniam pripažinimui ar atlyginimui, ypač privačiame sektoriuje. 

Daugiau nei 6 iš 10 apklaustųjų nekalba apie savo asmeninį gyvenimą darbe, kad neatskleistų savo seksualinės orientacijos, parodė apklausa. 

Apklausa buvo atlikta 2022 metais, joje dalyvavo 1,2 tūkst. respondentų. 

LGBTQ+ teisių ir lyčių lygybės tema Italijoje – ypač opi problema nuo tada, kai prieš 7 mėnesius į valdžią atėjo dešiniojo sparno ministrė pirmininkė Giorgia Meloni, pažadėjusi kovoti su tuo, ką ji vadina „LGBT lobizmu“.

Italijos Vyriausybė nurodė šalies miestų ir miestelių merams neberegistruoti vaikų, auginamų tos pačios lyties porose, o valdančioji dauguma pateikė parlamentui įstatymo projektą, kuriuo siekiama patraukti baudžiamojon atsakomybėn tos pačios lyties poras, išvykstančias išvyksta į užsienį susilaukti kūdikio per surogatinę motiną. 
Naujesnė Senesni