Kovotojai prieš gėjus vienija jėgas, bet ar paiso Konstitucijos?

Darbo partijos frakcijos Seime atstovė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė nesustoja stebinti iniciatyvomis, nukreiptomis prieš žmogaus teises. Panašu, kad ji mėgina sekti Seimo nario Petro Gražulio pėdomis. Pirmadienį „LRT forumo" laidoje pareiškusi, kad daugumai Lietuvos gyventojų nepritariant partnerystės įstatymui, homoseksualių asmenų teisių užtikrinti nebūtina, trečiadienį ji Seime įregistravo rezoliuciją „dėl tradicinės šeimos stiprinimo".

Ieva Kačinskaitė-Urbonienė ir Petras Gražulis galimai nėra susipažinę su Konstitucinio teismo nutarimai dėl šeimos ir santuokos | Jarmo.net koliažas


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Dokumentas labai panašus į homofobiškais pasisakymais dažnai besisvaidančio parlamentaro Petro Gražulio neseniai teiktą rezoliuciją, beje, taip pat dėl šeimos maršo, kurią Seimas 2 kartus išbraukė ir nesutiko jos svarstymo įtraukti į darbotvarkę.

„Lietuvos Respublikos Seimas, atsižvelgdamas į viešojoje erdvėje didėjantį seksualinių mažumų reikalavimą jų teises prilyginti heteroseksualių porų teisėms, visuomenėje tvyrančias baimes dėl kėsinimosi į Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintą šeimos institutą, kaip vyro ir moters sąjungą, kurioje gimsta vaikai, reiškia susirūpinimą dėl kylančios visuomenės susiskaldymo grėsmės, galinčios negrįžtamai išjudinti tvarios valstybės pamatus, kur ŠEIMA yra ir turi būti visuomenės ir valstybės pagrindas", - rašoma darbietės parengtoje rezoliucijoje.

Negana to, Seimui pateiktoje I. Kačinskaitės-Urbonienės rezoliucijoje skatinama „palaikyti „Didįjį šeimos gynimo maršą 2021“ kaip gražią ir taikią piliečių iniciatyvą, skirtą tradicinės šeimos stiprinimui", nors ši akcija šeštadienį Vilniuje Vingio parke sutrauks asmenis, kurie ragino nušluoti Seimą, grobti parlamentarų vaikus, taip pat priešintis planuojamam svarstyti lyčiai neutraliam partnerystės įstatymui. Tai reiškia, kad mitingo dalyviai priešinsis neheteroseksualių šeimų lygiateisiškumui.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narė, parlamentarė Dovilė Šakalienė teigė, kad toks I. Kačinskaitės-Urbonienės siūlymas prieštarauja Lietuvos Konstitucijai.

Dovilė Šakalienė | Seimo kanceliarijos/ O. Posaškovos nuotr.


„Pritardama minčiai, kad šeimomis reikia rūpintis realiais darbais - beje, visomis šeimomis, nes kaip Seimo nariai privalome atstovauti ir ginti VISŲ piliečių teises, lygiai ir be diskriminacijos - taip pat noriu priminti, kad Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas 2011 m. rugsėjo 11 m. rugsėjo 28 d. ir 2019 m. sausio 11 d. nutarimais konstatavo, kad santuokos ir šeimos institutai nėra tapatūs, o konstitucinė šeimos samprata grindžiama šeimos narių tarpusavio atsakomybe, supratimu, emociniu prieraišumu, pagalba ir panašiais ryšiais bei savanorišku apsisprendimu prisiimti tam tikras teises ir pareigas, t.y. santykiu turiniu, o šių santykių išraiškos forma konstitucinei šeimos sampratai esminės reikšmės neturi. Tad Jūsų siūloma rezoliucija prieštarauja Konstitucijai ir Konstitucinio Teismo šeimos instituto išaiškinimui", - ketvirtadienį Seimo nariams išplatintame laiške rašė D. Šakalienė.





Naujesnė Senesni