Lenkijos „krikščioniškas vertybes" palaikyti siekiantis Gražulis krizę dėl Baltarusijos hibridinės atakos nustūmė į antrą planą?

Ketvirtadienį Seimą pasiekė rezoliucija dėl solidarumo su Lenkija hibridinės atakos akivaizdoje, kai Baltarusijos rėžimas sukėlė migrantų krizę pasienyje tiek su Lenkija, tiek su Lietuva. Tiesa, Seimo narys Petras Gražulis piktinasi - rezoliucijoje nėra užsimenama, kad Lietuva palaiko Lenkijos valdžios elgesį, kuris ES institucijoms kelia pasipiktinimą dėl žmogaus teisių neužtikrinimo ir teismų priklausomumo nuo valdančiųjų valios.

Parlamento posėdis | Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos noutr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Prasidėjus rytiniam Seimo posėdžiui anti-LGBTQ+ pareiškimais išgarsėjęs Petras Gražulis pareiškė, kad neva pirminis šios rezoliucijos tikslas buvo palaikyti Lenkiją „kovoje su Europos Sąjungos biurokratais, kur bandoma taikyti didžiausias sankcijas". 

Politikas užsiminė apie Lenkijos Konstitucinio tribunolo priimą sprendimą, jog Lenkijos teisė aukščiau už ES. 

Europos Komisija (EK) skyrė 1 mln. eurų baudą kasdien Lenkijai už įvykdytą teismų reformą, kurios metu panaikintas teismų nepriklausomumas. Šią sumą Lenkiją įpareigota mokėti iki kol situacija nepasikeis. Be kita ko, EK pradėjo teisės pažeidimo procedūrą dėl Lenkijoje skelbiamų „zonų be LGBT".

Ko gero, P. Gražulis turėjo galvoje ne lapkričio 10-ąją užregistruotą rezoliuciją dėl hibridinės atakos, apie kurią kalbėta ketvirtadienį Seime, o praėjusią savaitę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovės Ritos Tamašūnienės užregistruotą rezoliuciją „dėl solidarumo su Lenkijos respublika". Būtent pastarojoje užsimenama apie krikščioniškas vertybes, kuriomis dengdamasi Lenkijos kraštutinės dešiniosios partijos „PiS" atstovai mėgina riboti LGBTQ+ asmenų teises ir laisves. 


Naujesnė Senesni