Neįprastas Airijos gėjų klubo „Kremlius“ protestas: pavadinimo nekeis, nes Putinas to nekenčia

Šiaurės Airijoje, Belfaste, jau 22-erius metus veikiantis LGBTQ+ klubas „Kremlius“ net ir po Rusijos karinėsi invazijos į Ukrainą neketina keisti savo pavadinimo, rašo portalas pinknews.co.uk. Klubo atstovai sako, kad tokiu būdu siekia paerzinti agresiją pradėjusį Vladimirą Putiną.

LGBTQ+ klubas „Kremlius“ | William Murphy nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Rusijai paskelbus karą prieš Ukrainą, daugybė verslo įmonių nutraukė ryšius su Rusija, o taip pat ir kratosi bet kokių sąsajų su Kremliaus režimu. O štai LGBTQ+ klubas „Kremlius“ nusprendė savo poziciją pareikšti kitokiu būdu.

Rusijoje LGBTQ+ bendruomenė patiria persekiojimą jau ne vienerius metus. Čia įsigalioja vis griežtesni įstatymai, ribojantys neheteroseksualių asmenų teises.

„Kai buvo nuspręsta, kad Rusijoje būti gėjumi neteisėta, sulaukėme daugybės laiškų su klausimais, ar keisime „Kremliaus“ pavadinimą. Mes manome, kad daug galingesnė politinė pozicija yra palikti „Kremliaus“ vardą tokį, koks jis yra. Gėjams priklausantis baras, beveik ketvirtį amžiaus tapęs gėjų bendruomenės širdimi, yra tai ko Putinas taip nekenčia. Stebint tai, kas vyksta pastarąsias dienas, skauda širdį. Šie vaizdai išliks ilgam. Meldžiamės, kad tai kuo greičau pasibaigtų. „Kremlius“ visada buvo laisvės ir teisės rinktis balsas – šios pozicijos mes, kaip įmonė, nekeičiame. „Kremlius“ solidarizuojasi su Ukraina šiuo nesuvokiamai sunkiu metu ir siunčia savo meilę bei maldas“, – taip rašoma klubo pareiškime, paskelbtame „Instagram“ paskyroje.

Leidiniui „Belfast Telegraph“ klubo atstovai teigė, kad LGBTQ+ klubo pavadinimas yra tarytum aukštai iškeltas vidurinis pirštas prieš V. Putiną.

Per mažiau nei tris savaites Jungtinės Tautos jau suskaičiavo maždaug 1,9 tūkst. civilių aukų, kurios gyvybių neteko per Rusijos pajėgų oro atakas ir apšaudymus.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni