LGBTQ+ konferencijoje dalyvavusiam V. Grubliauskui nustatytas COVID-19

Šeštadienį LGBTQ+ patyčių prevencijos konferencijoje „Spalvos" dalyvavęs Klaipėdos miesto meras pranešė, kad jam buvo diagnozuota COVID-19 infekcija. 

V. Grubliauskas | jarmo.net nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Norime informuoti, kad rugpjūčio 28 d. „Amberton Klaipėda" viešbutyje vykusioje konferencijoje dalyvavusiam Klaipėdos miesto savivaldybės merui Vytautui Grubliauskui nustatytas COVID-19 virusas. Jei turėjote kontaktą, rekomenduojame laikytis šiuo metu galiojančių operacijos vadovo reikalavimų", - štai tokia žinutė vėlų sekmadienio vakarą pasiekė LGBTQ+ konferencijos dalyvius. 

Šeštadienį prasidėjus konferencijai taręs sveikinimo žodį, V. Grubliauskas bendravo su kai kuriais konferencijos dalyviais, bet ilgai joje neužsibuvo ir išskubėjo.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad turėjus sąlytį su COVID-19 sergančiu asmeniu, apie tai reikia pranešti anketoje. 

Apie tai, kad nustatytas COVID-19 atvejis, V. Grubliauskas informavo sekmadienį „Facebook" paskyroje. 

„Vakar po pietų, pajautęs lengvą silpnumą, slogos simptomus bei nei iš šio, nei iš to atsiradusį kosulį, nusprendžiau pasitikrinti ir atlikti Covid -19 testą. Deja, bet atsakymas buvo teigiamas...

Nepaisant to, kad prieš keturis mėnesius esu pilnai vakcinuotas ir gana skrupulingai laikiausi visų rekomendacijų, virusas buvo stipresnis...

Esu absoliučiai įsitikinęs, kad būtent skiepai ir užtikrina pakankamai lengvą infekcijos formą bei eigą, nors...prie lovos traukia, tai irgi tiesa.

Tad nedvejodamas besąlygiškai teigiu – tik vakcina gali padėti išvengti klastingos infekcijos, ir tik vakcinavimas, neabejotinai palengvina ligos formą bei eigą. Po ligos nedvejodamas nei akimirkos, kai tik mano amžiaus grupės žmonėms bus galima skiepytis trečiąja vakcinos doze, būtinai pasinaudosiu tokia galimybe.
 
Virusui nėra neįveikiamų, bet neįveiktų dar yra daug, tad susimąstykite ir nedvejokite dėl skiepo naudos, būtinumo ir prasmės. Būkite sveiki, saugokite save ir kitus.

P.S. Namuose tenka būti su kauke, nes kartu gyvena penki šeimos nariai, kurie neserga", - savo „Facebook" paskyroje rašė Klaipėdos miesto meras.
Naujesnė Senesni